BERBER tepih BJ1077 Boujaad ručno tkan iz Maroka, Boho - bež / crna

Novi proizvod

visina flora: oko 25 - 30 mm

težina: oko 2,30 kg/m2

vrsta vlakana: 100% vuna

Više detalja

  Cijena dostave od: 15,44 €
  Šaljemo untutar 48h
  Šaljemo u inozemstvo
  Povrat robe do 30 dana
  2 godine jamstva
  Plaćanje gotovinom prilikom dostave

1 553,44 € s PDV-om


Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

Podaci

MaterijalVuna
OblikPravokutan
UzorakGeometrija

Više informacija

Jedinstveni i iznimni – otkrijte ručno tkane prostirke iz Maroka

Povijest izrade tepiha u Maroku seže tisućama godina unazad. Za lokalno stanovništvo prostirke nisu bile samo ukrasni element, već prvenstveno kulturni izraz. U današnje vrijeme, Maroko je dom za oko 45 različitih berberskih plemena, svako sa svojim jedinstvenim tehnikama tkanja, paletama boja i uzorcima.

Ručno izrađeni marokanski tepisi jedinstveni su, jedinstveni elementi dekoracije koji služe kao izvor znanja o berberskoj kulturi i pravim umjetničkim djelima. Cijeli proces proizvodnje odvija se ručno, a svaki se čvor pomno plete na stajaćem tkalačkom stanu. Metode tkanja prenose se s generacije na generaciju unutar plemena, što rezultira time da svako marokansko pleme ima različite tehnike tkanja, uzorke i preferencije boja. Iz poštovanja prema tradicijama koje su se prenosile godinama, zbirka imena također odražava imena marokanskih etničkih skupina koje su ih stvorile.
Glavni materijal koji se koristi za izradu ovih tepiha je vuna, što osigurava da su tepisi lijepi, iznimno izdržljivi i udobni.

Ekskluzivni tepisi iz Maroka idealan su izbor ne samo za ljubitelje umjetnosti već i za putnike i ljubitelje unikata. Proces ručne izrade jamči da ne postoji identičan tepih nigdje drugdje u svijetu.

Marokanski tepisi BOUJAAD izrađeni su od ovčje vune, što ih čini ekskluzivnim proizvodima visoke kvalitete. Završna faza izrade BOUJAAD tepiha uključuje pranje i češljanje. Njihovo češljanje 2 ili 3 puta pomaže ukloniti višak vlakana i dati kosu željeni raspored. Svaka je faza stvaranja stoga vrlo promišljena i dugotrajna, s metodama koje su se prenosile generacijama tisućama godina usavršenim do savršenstva.

Karakteristične značajke marokanskih tepiha:

  • Svaki tepih ručno su izradili marokanski tkalci u samo jednom primjerku. To čini proizvod jedinstvenim dodatkom interijeru i remek-djelom u svom području.
  • Proizvedeno u potpunosti od vune. Ovaj prirodni materijal svojom postojanošću i otpornošću osigurava zadovoljstvo kupnjom dugi niz godina.
  • Vuneni tepih u početku može ispuštati malu prašinu – prirodna karakteristika ovog materijala. Međutim, budite uvjereni da to ni na koji način nije nezgodno ili štetno.

Unesite dašak marokanske kulture u svoj dom s ovim iznimnim i jedinstvenim ručno tkanim tepisima ravno iz Maroka!

 

 

Pribor

30 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Follow us on Facebook